Tai kitas pratimas leisiantis patobulinti koordinaciją ir fokusavimo stiprumą žvelgiant tiek į tolimus, tiek į artimus objektus. Žodžiu, šis pratimas padeda tiek trumparegystės, tiek toliaregystės nepatogumams šalinti.

Kadangi neturite originalios priemonės šiam pratimui atlikti, ją galima lengvai pasidaryti.

1. Susiraskite nereikalingą apie 60 cm ilgio virvutę (galima batų užvarstį ar špagato) ir 2 vietose suriškite po mazgą. Surišti du mazgai turi virvutę dalinti į 3 vienodas atkarpas. Kad mazgas būtų didesnis, ant tos pačios vietos suriškite keletą mazgų. Turi gautis maždaug taip:

virvute

2. Atsisėskite patogiai, alkūnėmis remdamiesi į stalą. Vieną virvutės galą pridėkite prie nosies galiuko, o kita ranka antrąjį virvutės galą paimkite nykščiu ir smiliumi ir ištieskite virvutę tiesiai prieš save visu ilgiu. Ištiesta ranka su antru virvutės galu turi būti truputį žemesniame lygyje nei jūsų nosis, t.y virvutė turėtų būti nuožulnioje pozicijoje ir visiškai įtempta. Beje, neužstokite virvutės rankomis. Tik pirštų galiukai turėtų būti vienoje linijoje su virvute.

virvute1

3. Sukonsentruokite žvilgsnį į tolimesnį virvutės galą (prie pat nykščio – apibrėžta raudonai). Akiratyje vietoj vienos virvutės turėtmėte pamatyti 2 virvutes, kurios suformuoja V raidę. Atvirasis V raidės galas yra arčiau veido.

4. Antras ėjimas toks: Lėtai ir tolygiai žvilgsnį neškite arčiau savęs ir sustokite, susikoncentruodami į mazgą, esantį toliau nuo jūsų. Akiratyje turėtumėte matyti tas pačias 2 virvutes, kurios suformuoja X raidę, kai susikirtimo taškas yra mazgas, į kurį žiūrite.

virvute3

Stenkitės žvilgsnį išlaikyti skaičiuodami iki 3.

5. Toliau: Lėtai ir tolygiai žvilgsnį neškite dar arčiau savęs ir sustokite, susikoncentruodami į mazgą, esantį arčiau jūsų ir vėl gi, išlaikykite žvilgsnį, skaičiuodami iki 3.

6. Po to: Lėtai ir tolygiai žvilgsnį neškite arčiau nosies ir sustokite, susikoncentruodami į artimiausią (kiek galite matyti) vietą virvutėje. Dabar virvutė turėtų pasirodyti kaip raidė V, kai atviras galas bus toliausiai nuo jūsų.

virvute4

Vėl skaičiuokite iki 3.

7. Tada grįžkite atgal, sustodami prie kiekvieno mazgo ir skaičiuodami iki 3, stenkitės išlaikyti mazgą kaip susikirtimo tašką.

Šio pratimo raktas:

Išlaikyti žvilgsnį susikirtimo taškuose. Iš pradžių jums gali nesisekti, nes akys norės šokinėti nuo vieno mazgo prie kito arba imsite stebėti, kuri virvutė yra reali, o kuri tariama. Kontroliuokite tai. Lėtas, tolygus ir tikslus perėjimas yra esmė ir efektyvus būdas treniruoti akis.

Sėkmės

 

 

Comments

  1. Įdomus tinklaraštis. Įsidėjau į savo sąrašą :)

  2. Eugenijus sako:

    Idomiai :) Reiks ismeginti, nes paciam tenka panesioti kartais akinukus :)

  3. AMIGO sako:

    aš irgi turiu problemų su akimis, labai ačiū už patarimą.

  4. Vaidas sako:

    Aciu , viska pabandziau ir veikia :)

  5. Alma sako:

    o geras, kaip tik esu ieskojus pratimu regejimui gerinti. aciu !

  6. Laura sako:

    Ačiūka. Tikiuosi padės, nes ne taip seniai pradėjo skaudėti akis ir pradėjau blogiau matyti. Na jeigu padėtų būtų gerai. ; ]

  7. Evaldas. sako:

    Daryk daugiau pratimų, kuriuos pateikiu (žiūrėk prie „Kategorijos“ Regėjimui gerinti) ir tada pamatysi rezultatus :)
    Apie 3 min darai pratimą, 2-3 min. atpalaidavimo pratimą akims. Ir vėl pratimą, ir vėl atpalaiduoji…

  8. Modestas sako:

    Niekaip negaliu pamatyti tos raides V 3dalyje

  9. Evaldas. sako:

    Nežiūrėk į pačią virvutę, o tik į tašką (pakoregavau įrašą – paveiksliuke pažymėta raudonai kur žiūrėti)ir išryškės V raidė.

  10. Ugnė sako:

    O jei mano jau labai prastas regėjimas, tai man šį pratimą daryti su akiniais ar be jų?

  11. Evaldas. sako:

    Visi pratimai daromi be akinių.

  12. Darius sako:

    atminkit kad 60cm tai ne vienas metras 😀

  13. Justina sako:

    O čia reikia daryti visas 3 minutes kad matytusi raidė V, X, ir Apversta V? Ir taip keitinėti?

  14. Evaldas. sako:

    Justina, pažiūrėkit prie programų paaiškinimą apie šį pratimą. Ten yra aprašymas. Šį pratimą trumparegiai turi daryti vienaip, toliaregiai kitaip. Aš nežinau koks jūsų regėjimas

  15. Remigijus sako:

    Evaldai kad pratimas toliaregiam ir trumparegiam lygiai toks pat tik akd vadinas zemyn..aukstyn o aprasymas ka daryt lygiai tokspat abiem kaip suprasti?

  16. Evaldas. sako:

    Trumparegiai daro pratimą Virvutė su mazgeliais (žemyn). O tai reiškia, kad iš pradžių reikia sutelkti žvilgsnį prie nosies, po to žvilgsnį permesti žemyn į kitą mazgelį ir taip iki paskutinio mazgelio ir nebegrįžti atgal. Vėl pradėti nuo nosies.

    Toliaregiai daro pratimą Virvutė su mazgeliais (aukštyn). Tai reiškia, kad iš pradžių reikia sutelkti žvilgsnį į tolimiausią virvutės galą (prie pat nykščio), po to žvilgsnį permesti aukštyn į kitą mazgelį, dar aukštyn į artimesnį mazgelį, o tada žvelgti prie pat nosies. Po to vėl nuo pradžių – į tolimiausią virvutės galą, aukštyn, dar aukštyn ir tt.

CommentLuv badge