Kai girdžiu žmones besiskundžiant, kad bulvės tukina arba atsisako valgyti tarkuotų bulvių gaminių, nes sunkiai virškinasi arba kyla rūgštis, taip ir norisi jiems paaiškinti, kad šiek tiek pakeitus gaminimo receptą, viso to nebūtų.

Jeigu išmėgintumėte mano sugalvotą receptą, galėtumėte tiek bulvinius blynus, tiek kugelį valgyti kasdien ir nepatirtumėte jokių sveikatos sutrikimų. Tiek kugelis, tiek bulviniai blynai bus ne tik lengvai suvirškinti, bet ir problemų dėl tukimo ar antsvorio tikrai nepajusite.

Bulviniai blynai:

1. Nuskutame bulves, sutarkuojame.

2. Visą sutarkuotą tyrę išsunkiame marlės pagalba.

3. Išspaustus tarkius atidedame į šalį, nes svarbiausia tinkamai paruošti išspaustą skystį.

Reikia palaukti, kol nusistos krakmolas. Tada nupilame skystį į kitą dubenėlį, o krakmolą išmetame.

4. Nuo nupilto skysčio nugriebiame putas ir galime supilti atgal į išsunktas bulves, tik, žinoma, pilkite tiek, kad masė kepimui būtų tinkama :) . Plaktą kiaušinį galite dėti, galite ir nedėti, dėl prieskonių taip pat neaiškinsiu, dėkit ką ir dėdavote…

5. Galite kepti ir mėgautis blynais iki soties – sunkumo nepajusite, tikrai.

Į sveikatą!

  1. Mantas sako:

    Jei gerai supratau, visa katė krakmole pakasta, nes jį sunkiai virškina?
    O tai kaip cepelinus be krakmolo gamint, ar tik neliks košė iš jų.

  2. Evaldas. sako:

    Ach, cepelinams. Na, puikiai krakmolą pakeičia kiaušinių baltymai :). Išplak 3-4 kiaušinių baltymus (kiaušinių kiekis priklauso nuo masės kiekio) ir suversk į tešlą. Ir sveika bus, ir to krakmolo visiškai nereikės, ir cepelinai neištiš…

  3. Geras, su cepelinų tešla visada taip darau, o štai su blynais… net nepagalvojau, kad taip galima. Dėkui, už gerą idėją. Būtinai pabandysiu.
    P.s. Įtariu, kad bus skanu :)

  4. Evaldas. sako:

    Jo, jei mėgsti bulvinius blynus ar kugelį, taip gamindamas pamėgsi dar labiau :)

CommentLuv badge